DANI POSLOVNE EDUKACIJE: Gdje počinje društvena odgovornost marketinga danas?

17/05/2012

Svaki dan primamo na tisuće poruka gdje god se nalazili, no postavlja se pitanje gdje povući granicu i gdje počinje društvena odgovornost marketinga, rekao je marketinški stručnjak Kamilo Antolović u nastavku konferencije Dani poslovne edukacije na temu: Društvena odgovornost marketinga danas.

Kamilo je iznio zanimljiv podatak da je na internet oglašavanje prošle godine uloženo 75 milijardi dolara te da oglašavanje u tom segmentu bilježi sve veći rast. Brojke pokazuju da tisak polako gubi utrku s webom, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje gdje će biti tiskani mediji za desetak godina, naglasio je Antolović.

Okupljenima je prikazao niz reklama koje krše zakone i propise Republike Hrvatske koji reguliraju tržišno komuniciranje, marketing i oglašavanje u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj vlada nered  na području marketinga i tržišnog komuniciranja iz dva razloga: jer postoji mnoštvo zakona i propisa, a drugi je što svi misle da se mogu baviti oglašavanjem, dodao je Antolović.

Antolović je naveo primjere kako nije dopušteno zavaravajuće oglašavanje, no naveo je primjere koji pokazuju da se ta odredba stalno krši.

Također, kao zabranjeno je oglašavanje oglasnih poruka na kućnim i ulaznim vratima stana potrošača, kao i u poštanskim sandučićima, ako je na njima napisano zabrana oglašavanja. U slučaju takvog oglašavanja odgovorna je osoba koja dostavlja i koja stoji iza takvih materijala. (ps)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox