DANI POSLOVNE EDUKACIJE: Osnove poduzetništva koje svi znamo, ali ih se ne pridržavamo

17/05/2012

Goran Blagus iz Business klinike govorio je na Danima poslovne edukacije o osnovama poduzetništva koje svi znaju, ali ih ne provode.  Pri tom je zasebno govorio o prodaji, stvaranju novih proizvoda, odrađivanju posla te edukaciji.

Cilj prodaje je osigurati dovoljan broj korisnika ili kupaca i dovoljno novaca da bi biznis dugoročno funkcionira, iako Blagus naglašava da bi većina poduzetnika voljela izbjeći upravo prodaju. Međutim, prodaja nija samo dostavljanje proizvoda već i privlačenje novih korisnika.

Prema Blagusu postoji nekoliko brzopoteznih prodajnih ideja koje treba znati i prakticirati svaki poduzetnik: fokus na rezultate, a ne svojstva, prodavanje proizvoda starim, odnosno bivšim kupcima i korištenje specijalnih prilika.

Govoreći o procesu ostvarivanja ideje, Blagus savjetuje slušanje svojih korisnika, slušanje tržišta, razmišljanje ''izvan kutije'', ali i da sami sebi postavimo pitanje ''koji još problem mogu uspješno riješiti?''.   

U vlastiti model razmišljanja valja uvrstiti misao da je edukacija nešto na čemu je potrebno raditi svakodnevno. No, edukacija ne vrijedi ništa ukoliko se nova znanja ne implementiraju u buduće poslovne prilike. Blagus dodaje kako je ista stvar i s idejama. Ne vrijede ništa ukoliko se ne realiziraju.  (ps)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox