Duh Božića: Kupite adventski kalendar za milijun dolara

10/11/2010

Londonska robna kuća Harrods ima u svojoj ponudi adventski kalendar po cijeni od milijun dolara (720.000 eura), a uključuje brod i kuhinju. Kalendar koji je izradio njemački proizvođač sportskih automobila Porsche, proizveden je u pet primjeraka, jedan za svaki kontinent. Primjerak koji se prodaje u Harrodsu jedini je raspoloživ u Europi.

 

Kalendar je ustvari golemi kvadar visok 1,75 m, a iza 24 prozorčića umjesto čokolade kriju se luksuzni Porscheovi proizvodi. U jednom od prozorčića je sat po cijeni od 100.000 eura (140.000 dolara), u drugom par sunčanih naočala izrađenih od zlata, a u trećem puceta za manšete. Skuplji darovi poput kuhinje i broda dugog 8,5 m naslikani su na osvijetljenim pliticama.
Odgovarajući na pitanje je li kalendar u Božićnom duhu, glasnogovornik Harrodsa je rekao: Obraćamo se svim kupcima, onima koji žele plišanog medu za 25 funta (29 eura), ali i onima koji žele proizvod za milijun dolara kao što je ovaj.

Harrods, utemeljen sredinom 19. stoljeća, ove godine je kupila katarska tvrtka. Ta najveća robna kuća u Londonu prodajne površine 90.000 četvornih metara, nudi najraznovrsnije luksuzne proizvode, od najboljeg kavijara beluge, preko 350 vrsta sireva, do "visokokvalitetnih mirisa". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox