Festival u gradu s milijun srca

14/06/2012

U organizaciji – Turističke zajednice grada Zagreba i Balduči filma,  pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika republike Hrvatske Ive Josipovića, u Zagrebu u prostorima Muzeja Mimara, od 4.-6. srpnja, 2012. godine održat će se prvi ZAGREB TOURFILM FESTIVAL- međunarodni festival turističkog filma.

Publika će na festivalu moći uživati u najboljim turističkim filmovima svijeta. U konkurenciju su stigla 132 filma iz  37 zemalja svijeta. Peteročlani stručni žiri, koji radi na odabiru najboljih filmova, čine relevantni domaći i europski stručnjaci među kojima i sam direktor CIFFT-e gospodin Alexander Kammel, za predsjednika žirija odabran je Đelo Hadžiselimović - najpoznatiji hrvatski TV urednik, dok su ostali članovi žirija  David Cooper iz Španjolske  dvostruki dobitnik nagrade za najbolji film u svijetu, te Andreas Meschuh iz Austrije –autor najboljeg filma u svijetu 2010. godine, te snimatelj  Maroje Žanetić iz Dubrovnika.

Filmovi koji će proći selekciju i biti prikazani na festivalu govoriti će o raznim tipovima turističke atraktivnosti – od promocije turističkih destinacija, avanturističke ponude, ekstremnih sportova, nautičkog turizma, hotela i resorta, ljudi, kulture i tradicije, religijskog, ruralnog turizma te brojnih drugih specifičnih oblika ponude.

Zaljubljenici u putovanja moći će uživati u  programu, gdje će se prikazivati filmovi u četiri kategorije: spotovi do 2 min, promotivni  filmovi do 7 min, promotivni filmovi do 60 min  i kategorija TV reportaže i TV dokumentarni film do 60 min. (PS/JK)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox