Google slavi trinaesti rođendan

27/09/2011

Najslavnija internetska tražilica na svijetu Google danas slavi svoj trinaesti rođendan, što su prikladno obilježili na svojoj početnoj stranici. Značenje slavljeničke ilustracije opisuje index.hr.

Prije točno trinaest godina Google je započeo svoj rad na samo četiri računala, investicijom od sto tisuća dolara i vjerom da jedna tražilica može promijeniti svijet.

Na tri od šest slova Googleovog logotipa postavljene su slavljeničke kapice koje simboliziraju trojicu osnivača kompanije: Larryja Pagea, Sergeja Brina i Erica Schmidta, a na stolu su tri dara, pretpostavlja se također namijenjena njima.

Google, međutim, zadnje vrijeme prolazi kroz teško razdoblje zbog sumnji i istraga da manipuliraju ljestvicama pretraživanja u korist vlastitih proizvoda. Na tapeti su trenutno pretraživači za putovanja, a Federalna trgovačka komisija u SAD-u najavila je proširenje istrage i na neke druge slučajeve.

Google može odlučiti tko će na internetu uspjeti, a tko propasti. Google je, zapravo, apsolutni vladar na Zemlji, rekao je o Googlu republikanski senator Mike Lee. (jh)

 

 

Izvor: www.index.hr
Foto: Google

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox