Hrvatska traži najpovoljniji supermarket

25/10/2010

Barometar cijena kojim se mjeri povoljnost nekog trgovačkog lanca, pokazao je promjene na vrhu i dnu ljestvice. Dosada najpovoljnijem Kauflandu, sada uz bok stoje Plodine i Getro, prenosi net.hr. Neslavno zadnje mjesto preuzeo je Konzum u oštroj borbi s Mercatorom.

Indeks povoljnosti Kauflanda spustio se za čak 8 jedinica. Višetjedno snižavanje cijena u Getrou bilo je indikator ratoborne namjere ulaska u dugotrajni rat cijenama između Plodina i Kauflanda. Ipak, najveće ovotjedno iznenađenje je trgovački lanac Tommy, koji se svojim akcijskim cijenama izborio za titulu prvaka povoljnosti jedinične košarice i potisnuo Kaufland na drugo mjesto te kategorije.

Promjene na vrhu popraćene su promjenama na začelju ljestvice, tako je Mercator, koji je po povoljnosti jedinične košarice pobjegao sa dna ljestvice, prepustio dno Konzumu. Trgovački lanac Konzum je i po indeksu povoljnosti usidren na posljednjem mjestu.

Ovotjedne cijene malo su uravnoteženije, pa je razlika između najpovoljnije i najnepovoljnije košarice svega 129,57 kuna, što je čak 62,37 kuna manja razlika nego na posljednjem mjerenju. (MŠ)

Izvor: www.net.hr

Naslov članka: Oštra borba za titulu najpovoljnijeg supermarketa!

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox