Imam li strasti?

21/03/2013

Osjećate li kako je život lijep? Veselite li se svakom novom danu jer je poseban? Uživate li sresti i upoznavati nove ljude, vidjevši ih kao školjke iz kojih može, kad otvorite, iskočiti najljepši biser?

Volite li ritual jutarnje kave uz novine i prijatelje? Prođu li vas žmarci u iščekivanju e-maila s važnom porukom, bilo to ljubavno pismo ili potvrda o plaćanju? Znate li još uvijek voljeti? Koja je vaša najveća strast? Je li barem u tragovima, prisutna kao neostvarena maštarija? Oni koji vole, nastoje biti bolji, uspješniji, rade na sebi, razvijaju se i pokušavaju ostvariti snove koji ih pokreću.

Većina religija slaže se u ideji: Bog je ljubav. Uzimam si slobodu parafrazirati tu misao i reći: Uspješan čovjek je ljubav. Zato što volim (svoj posao, porodicu, poduzeće, domovinu, sustav, suradnike, karijeru, uspjeh…) zato i brinem, stalo mi je, trudim se, spreman sam boriti se i ginuti. Oni koji vole, pripravni su na žrtve, borbu, trud i muku. Oni koji vole, nastoje biti bolji, uspješniji, rade na sebi, razvijaju se i pokušavaju ostvariti snove koji ih pokreću. Oni znaju što žele, pa se uporno trude do toga doći, bez obzira na cijenu. Ako su vrijeme gledali kako njegova bjelina mirno leži na vodi, a onda se upute dalje...

 

Naslov članka: Imam li strasti?
Autor: prof.dr Velimir Srića

 Izvor: Poslovni savjetnik br. 56 16-17

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox