Jeste li preporučljivi?

08/09/2016

Siguran sam da i vi spadate u značajan broj poduzetnika kojima barem 50% novih klijenata dolazi putem preporuke drugih zadovoljnih klijenata. I to je sjajno! No, može li bolje? MOŽE! Ukoliko ste sebe, vašu uslugu ili proizvod i vaš posao učinili “preporučljivim”. Što znači biti preporučljiv?

Pojam - preporučljiv prije svega označava uslugu, pružatelja usluge/proizvoda ili tvrtku (obrt) koji je primjenila 3 jasna koraka u izgradnji vlastitog prodajnog poslovanja. To su:

Oblikovanje i pružanje usluge koja kvalitetom daleko nadmašuje sva očekivanja klijenata - ukoliko sustavno radite na unapređenju kvalitete usluge ili proizvoda, tada ste odradili “lavovski” dio posla. Oduševljen klijent je klijent koji je izuzetno “lak na okidaču” kad je u pitanju preporučivanje vaše ponude drugim ljudima.

Jačanje samopouzdanja i vjere u vlastitu ponudu - samo onaj poduzetnik koji čvrsto vjeruje u svoju uslugu i u sebe, bit će u stanju u svakom trenutku iskoristiti priliku i pitati za preporuku klijenta. Ako čvrsto ne vjerujete u sebe i kvalitetu i korist onog što nudite za klijenta, zašto bi onda to učinio on ili ona?

(PS/Z.R.)

 

Naslov članka: Jeste li preporučljivi?

Autor: Danijel Bićanić

Izvor: Poslovni savjetnik br.123 str.27.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_123_low_27.pdf149.26 KB
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox