Kako doći do inovacija

30/10/2019

Prema ovom istraživanju koje Hrvatsku stavlja na 64 mjesto među 146 zemalja svijeta, stupanj razvoja zemlje ovisi o sposobnosti inoviranja. Glavni izvor konkurentske prednosti i globalnog uspjeha je kreativnost, sposobnost stvaranja i razvoja inovacija. 


Uobičajeno je zemlje razlikovati i po općem stavu prema kreativnosti i inovacijama, pa tada govorimo o inovacijskoj, imitacijskoj ili neinventivnoj „kulturi“, odnosno sustavu vrijednosti koji stimulira ili koči nove ideje u gospodarstvu i društvu. Inovacijska kultura opisuje zemlje koje značajno ulažu u obrazovanje i znanost, razvile su snažnu infrastrukturu znanja i visoko cijene individualnu, skupnu i kolektivnu kreativnost. One posvećuju pažnju razvoju sposobnosti i talenata pojedinaca, a na izrazitoj su cijeni oni koji stvaraju nove ideje i tehnologije, dakle inovatori, te oni koji tokom plovidbe burnim gospodarskim vodama u rukama drže kormilo, a to su manageri ili „šefovi“.

Imitacijska kultura ne stvara novo znanje poput inventivne, ali je sposobna brzo ovladati postojećim znanjem kao bitnim razvojnim resursom. Uspješnija imitacijska
društva unapređuju rješenja koja oponašaju, kao što to čine industrijski divovi jugoistočne Azije, Japan, Kina, Južna Koreja i Tajvan. Manje uspješne zemlje svoju su strategiju utemeljile na mehaničkom transferu tehnologija i znanja koje uvoze od razvijenijih. U praksi, to su zemlje koje imitiraju globalne lidere s vremenskim pomakom, slijedeći utabane putove. Neinventivnu kulturu imaju društva koja nisu inovacijski nesposobna zbog manjka pametnih pojedinaca. U njima je individualno, skupno i organizacijsko stvaralaštvo sputano sustavom vrijednosti te raznoraznim barijerama i ograničenjima.

Zapreke mogu biti ideološke (model političkog i gospodarskog sustava koji koči invenciju), normativne (zakoni koji priječe inventivnost), infrastrukturne (nepostojanje institucija i mreža za razmjenu znanja i kanideja),
psihološke ili druge prirode.

Autor teksta: Velimir Srića

Izvor: Poslovni savjetnik br. 131

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikone

 

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_131_low_8.pdf137.65 KB
PDF icon ps_131_low_9.pdf127.92 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox