Kako intenzivirati angažman prodajnog tima

26/05/2017

Posljednjih godina u svom se poslu trenera i savjetnika dosta susrećem s potrebama poslodavaca za pronalaskom kvalitetnog prodajnog osoblja. 

Kako svojim klijentima pomažemo i savjetovanjem kod zapošljavanja pri odabiru koristimo  najsuvremenije tehnike provjere kako  bi  pronašli  motivirane,  prodajno  usmjerene, komunikativne osobe spremne na zahtjevne uvjete poput svakodnevnih putovanja, prilagodbe različitim kupcima, snalaženje u nepredvidljivim situacijama, ali i na neprekidno usavršavanje znanja o proizvodima koji  se prodaju. Pronalazak  kvalitetnog „prodavača“  tek je prvi korak u postizanja punog angažmana u prodaji i poslodavci trebaju biti svjesni da samo osiguranje stručnih edukacija o proizvodima koje  prodaju nije dovoljno za prodajni uspjeh na današnjem vrlo konkurentnom tržištu.

Prodaja je jedno od težih  zanimanja, od prodajnog se osoblja očekuju stručna znanja o proizvodima mnogo veća od onih do kojih  kupac  može  doći  samostalno  istražujući, spremnost na demonstraciju, strpljivost, ljubaznost, pravovremenost u izvještavanju, ali  i „poentiranje“ tj. realizacija kojom ispunjavaju prodajne planove i osiguravaju egzistenciju. I taj cijeli proces, početkom svakog mjeseca kreće ispočetka.

(PS/Z.R.)

 

Naslov članka: Kako intenzivirati angažman prodajnog tima

Autor: Asja Lajtman Bosilj

Izvor: Poslovni savjetnik br. 133 str. 36.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_133_low_36.pdf132.94 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox