Kako naći novi posao preko društvenih mreža?

26/03/2012

Približno dvije trećine zaposlenih traži novi posao, a mnogi će pri tome iskoristiti društvene mreže. Na taj način posao je tražilo 54 posto korisnika Facebooka, Twittera i LinkedIna, a svaki šesti bio je uspješan pri tome, piše dnevnik.hr koji donosi pet savjeta kako tražiti posao preko društvenih mreža, bez da to naglasite.

Povećajte razinu vidljivosti osobnih podataka

Proširite svoje postojeće profile na Facebooku, Twitteru i LinkedInu i neka svaki profil bude popunjen što je više moguće. Navedite iskustvo, vještine i obrazovanje kako bi se pojavili u rezultatima pretrage. Gradite mrežu kontakata, poput mentora s fakulteta i slično jer nikad ne znate kad vam netko od njih može pomoći u dobivanju posla.

„Niski“ let

Ne morate svojim prijateljima i kontaktima javno objaviti da tražite posao, već budite vidljivi tako da dijelite korisne sadržaje i održavate poslovne kontakte.

Politika tvrtke prema društvenim mrežama

Sve što radite na internetu može utjecati na vaš posao, a mnoge tvrtke imaju određenu politiku spram društvenih mreža te pripazite da ne kršite neko pravilo što bi vas u budućnosti moglo stajati posla ili lošeg imidža.

Obratite pažnju na sigurnost i postavke kontakata

Ako na LinkedInu imate šefove među kontaktima, a vi objavite da tražite novi posao sumnjamo da ćete se dobro provesti. Kako bi izbjegli takve neugodnosti obratite pažnju na postavke kontakata i sigurnosti.

Ne tražite novi posao dok ste na radno mjestu

Mnogi poslodavci prate mailove ili internetske stranice koje posjećujete te nemojte tražiti posao dok ste na radnom mjestu. Vodite računa da pri traženju posla ne ostavljate službeni broj mobitela i mail kao kontakt, ali i informaciju na društvenim mrežama. (jk)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox