Kako su poznati brendovi dobili ime

15/05/2012

Coca Cola, Amazon, Lego i Nike – za njih zna cijeli svijet, ali znate li kako su dobili ime, piše boredpanda.com

Mnogo je toga što prihvaćamo bez razmišljanja, a ako se nikada niste zapitali kako su neki od najpoznatijih brendova na svijetu dobili ime evo prilike da naučite. Portal Bored Panda napravio je listu slavnih tvrtki te objasnio kako su njihova imena nastala Tako je Lego dobio ime spojem riječi "Leg Godt" što prevedeno s danskog znači "Igraj dobro". 7Eleven označava produžene radne sate uvedene 1946. - radilo se od sedam ujutro do 23 sata.

Naziv Adidas nastao je spajanjem imena i prezimena osnivača tvrtke. Adolf Dassler spojio je prva tri slova svog imena i prezimena te je tako nastao Adidas. Audi je nastao kada je osnivač tvrtke August Horch preveo svoje ime na latinski, a ono otprilike znači "slušaj". Canon je ime dobio prema budističkom božanstvu, a tvrtka se prvo nazivala Kwanon te je 1935. godine ime promijenjeno u Canon kako bi se bolje prihvatio u cijelom svijetu.

Coca Cola je dobila ime prema lišću koke i oraščićima koji su u osnovi okusa ovog pića. Nike je naziv dobio prema grčkoj božici pobjede. Nikon je zapravo skraćenica od Nipponm Kogaku. Pepsi je naziv dobio prema enzimu pepsin. Volkswagen prevedeno s njemačkog znači narodni automobil pa je jasno otkud taj naziv.

Amazon je dobio ime na poprilično logičan način. Jeff Bezos želio je svojoj tvrtki dati ime na "A" kako bi se pojavljivao među prvima u abecednom redu. Uzeo je rječnik i počeo listati te se zaustavio kraj riječi "amazon". Želio je da njegova tvrtka bude velika kao što je to i Amazona, najveća rijeka na svijetu. (HT)

 

Izvor: www.boredpanda.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox