Kerum se ne bi štel mešati

12/11/2010

U Splitu je popodne, nakon velikih problema i odgađanja, konačno otvoren trgovački centar „City Center one" u koji je austrijska tvrtka „Kaufmann" uložila 140 milijuna eura.

 

Otvorenje trgovačkog centra bilo je prvotno planirano u 12 sati, no, kako je izjavila direktorica marketinga Vlatka Svedružić, više sati je kasnilo zbog „tehničkih razloga". Inspekcija je zatražila svu dokumentaciju i kad ju je pregledala, izdana je uporabna dozvola za taj trgovački centar - kazala je Svedružić.
Trgovački su centar zajednički otvorili gradonačelnik Željko Kerum i vlasnici austrijske tvrtke „Kaufmana" - Hubert Hofmann te Wolfgang i Fabian Kaufmann. Kerum i generalni ravnatelj trgovačkog centra Sven Vorih istaknuli su kako je u izgradnju uloženo 140 milijuna eura te da će u njemu raditi 2000 ljudi.

Naglasio je kako je gradska uprava učinila sve što je bilo potrebno za dovršetak izgradnje trgovačkog centra „City Center one" te da je investitor "uplatio komunalni doprinos". Kerum poštuje nezadovoljne vlasnike parcela, ali ističe da je svjestan da će se u ovo teško vrijeme u novom trgovačkom centru zaposliti 2000 ljudi.
Ocijenio je i da je današnje otvorenje novoga trgovačkog centra za njega „politički dobro", dodavši kako taj centar ne bi bio izgrađen da je on kao gradonačelnik postupao kako su tražile oporbene stranke - HDZ i SDP. Kerum je kazao i kako on ima svoj trgovački centar u Splitu „Jocker" te da mu je „Kaufmann" konkurencija, ali se nije suprotstavio gradnji toga centra. To je dokaz da ne radim za svoj interes, nego za interes Splita - dodao je.

 

"Neću se svađati"

 

Prije svečanosti otvorenja trgovačkog centra „City Center one" na sjednici Gradskog vijeća zastupnici HDZ-a i SDP-a postavili su više pitanja Kerumu o nezadovoljnoj skupini građana koja tvrdi da im je gradska uprava protuzakonito izvlastila zemljište za pristupnu cestu novom trgovačkom centru. Kerum je odgovorio kako grad za to nije kriv, nego je to stvar investitora i vlasnika parcela.
HDZ-ova vijećnica Sanja Bilač je oštro odgovorila kako Kerum ne govori istinu i da se time kalja ugled Splita. Kerum joj je uzvratio da su to uvrede, no da se "neće svađati".

Skupina građana i danas je prosvjedovala na pristupnoj cesti nadomak novoga trgovačkog centra, tvrdeći da im je gradska vlast nezakonito „izvlastila zemljište". Nosili su transparente s natpisima: „Ovo je naša zemlja", "Gdje je gradska inspekcija". Jučer su intervencijom policije uklonjene betonske zapreke koje su bili postavili ti prosvjednici. (Hina/MJ)

 

Foto:www.citycenterone.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox