"Kondo kondo" - tajne hrvatske i ex-yu elite

06/07/2011

Kontroverzna knjiga "Kondo kondo", autorice Irene Divković Milanović, od sutra je konačno u slobodnoj prodaji u svim poslovnicama Tiska u Hrvatskoj. Riječ je o prvoj regionalnoj interaktivnoj knjizi u kojoj se autorica bavi razotkrivanjem imovinskih "putešestvija" poznatih "faca" s područja bivše Jugoslavije.

 

Materijali koje je autorica godinama skupljala i istraživala govore o prijelazu "uspješnih ili 'sretnih' pojedinaca iz socijalističkih stanova građenih za radničku klasu u luksuzne kondominije na elitnim lokacijama u USA ili još raskošnija zdanja u Monacu".
Naziv knjige potječe od kratice "kondo" (condo) što je izvedenica iz latinskog izraza condominium - etažno vlasništvo. U Americi je elita s ovih prostora često kupovala apartmane u tzv. kondo kompleksima.

Čitatelje očekuje obilje ekskluzivnog sadržaja o hrvatskim i poznatim osoba iz zemalja bivše države. Više poglavlja posvećeno je životu u Americi ili Monaku poznatih sportaša iz Hrvatske i ostatka regije. Slikom i riječju dočarane su švicarske i američke tajne Ćire Blaževića, ali po prvi put i život floridska nekretnina legendarnog Dražena Petrovića. Posebna poglavlja posvećena su tajkunima pa će čitatelji doznati sve o švicarskom dvorcu Luke Rajića plaćenom 17,7 milijuna CHF. Saznat će tko je od Hypo direktora kupio dva luksuzna Beverly Hills apartmana. Poglavlje o najbogatijem Hrvatu Danku Končaru ilustrirano je s fotografijama nekretnina u St. Tropezu i francuskim Alpama.

KONDO KONDO otkriva posebnu kategoriju Hrvata - bogatih i anonimnih - čije se vile protežu s kraja na kraj Amerike, a sve su milijune nekim čudom zaradili u Hrvatskoj. Nezaobilazni lik iz knjige je i Bruno Orešar sa svoja dva luksuzna apartmana na Petoj Aveniji i Miamiju.
Knjiga pršti autentičnim fotografijama lokacija i nekretnina na kojima u inozemstvu žive poznati Hrvati, kao i podacima o njihovim poslovima pa čak i sudskim sporovima. Svi su podaci dokumentirani i knjiga počiva isključivo na činjenicama. Impresivan je popis osoba u knjizi, preko 60 glavnih i najmanje toliko sporednih likova. Naravno, vidjet će se i tko od hrvatskih, bosanskih i srpskih političara ima i koliko vrijedne nekretnine u inozemstvu. Neće biti zakinuti ni ljubitelji crvenog tepiha, tu su priče o Miri Furlan, Radi Šerbedžiji, ali i nekretninskim transakcijama Gorana Višnjića u Los Angelesu.

Čitatelji će doznati posve nove detalje iz života Gorana Bregovića i Emira Kusturice u Parizu i Americi te kako je Brega hrvatske naivce ponudio na "meniju" praškog restorana.
Od hrvatskih sportaša obrađeni su detalji iz života Kukoča, Rađe, Kostelića, Ljubičića, Karlovića. Od nekadašnjih yu zvijezda tu su priče o vilama i životu u inozemstvu Lepe Brene, Monike Seleš, Vlade Divca, Dragane Mirković, Slavka Štimca... Opisane su i floridske investicije zagrebačkog "kralja" ćevapa Ivana Rubelja te "kralja" zagrebačke špice Nevena Perice.

U kategoriji KONDO FAMILIJA I BRAK publicirane su priče o Ecclestoneovim, Sanji Duggan, Gotovininoj Ximeni, Saneli Jenkins. Za one koji vole klasiku - tu je i poglavlje o životu Ive Pogorelića na dvije lokacije - njujorškoj i selu pokraj Lugana.

Za ljubitelje lakšeg štiva tu je i priča i kako je legendarni Ćiro Blažević otkrio kinesku viagru za "Hašimagu".

Knjiga je kategorizorana po rubrikama, na 256 stranica u boji. (MJ)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox