Lonely Planet više od 300 stranica posvetio Hrvatskoj

14/04/2011

Najpoznatiji turistički vodič na svijetu, Lonely Planet, svoje je izdanje za ožujak 2011. godine na 351 stranici u potpunosti posvetio Hrvatskoj, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Autori izdanja Lonely Planet "Croatia" Anja Mutić i Iain Stewart prenose vrijedne informacije i podatke prikupljene osobnim iskustvom proputovanja svim dijelovima Hrvatske, kroz tematski razrađen koncept ovog jednostavnog ali u potpunosti sveobuhvatnog turističkog vodiča. Unutar ove knjige nalaze se 43 mape, 500 kafića i restorana te stotine odredišta za otkriti.

U prvom dijelu donose preporuke za planiranje putovanja poput korisnih informacija, klimatskih uvjeta po mjesecima kroz godinu, itinerere i upoznavanje s hrvatskim regijama popraćeno pregrštom fotografija.

Drugi dio vodiča posvećen je upoznavanju Hrvatske kroz njenu povijest, kulturu, ljude, običaje, prirodna bogatstva te umjetnost.

Turisti dobivaju osnove snalaženja na hrvatskom jeziku te korisne fraze koje mogu zatrebati na putovanju.

Lonely Planet "Croatia" dostupan je u tiskanom i on-line formatu te se može nabaviti u knjižarama diljem svijeta na engleskom, talijanskom, francuskom i njemačkom jeziku, a od listopada 2011. godine i na portugalskom. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox