McDonald's baguetteom osvaja francuska nepca

29/07/2011

Koncern brze hrane McDonald's nada se osvojiti srca i nepca Francuza uvrštavanjem svjetski poznatog francuskog kruha baguette na svoje jelovnike u Francuskoj, piše list Le Figaro. A da kod nas pokušaju s čvarcima?

 

Lanac brze hrane prvi je put u Francusku došao krajem sedamdesetih sa svojom standardnom ponudom koju čine hamburgeri, prženi krumipirići i mliječni shakeovi, no tijekom godina činio je ustupke kritičarima dodavanjem salata i i voća u svoju ponudu. Sad namjerava popustiti lokalnoj tradiciji i dodati miris toplih baguettea mnoštvu drugih mirisa njegovih zalogajnica po Francuskoj. Prvih 15 godina, od 1980. godine, prije svega smo ljudima nudili zalogaj Amerike - rekao je Le Figarou Nawfal Trabelsi, potpredsjednik McDonald'sa za Francusku i južnu Europu.

Danas je taj lanac brze hrane postao dio svakodnevice Francuza te svojim zalogajnicama želi dodati jači francuski "štih", rekao je. Francuzi strasno vole kruh, a za baguetteima su ludi - rekao je Trabelsi. Po statističkim procjenama, Francuzi pojedu devet sendviča na svaki hamburger koji zagrizu, a većina tih sendviča napravljena je s baguetteom, navodi list. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox