Misli su djela

24/09/2018

Što je to „prodaja“? Što za vas znači „prodavati“? Doživljavate li je pozitivno, negativno ili neutralno? Kako doživljavate sebe kao prodavača? Ističete li s ponosom da se bavite prodajom ili možda nastojite naći druge izraze da biste ljudima objasnili što radite?


Odgovori na ta pitanja samo su mali dio vaših uvjerenja. Jedno­stavna definicija uvjerenja je da je to ono što vjerujemo da je istina. Moć koju uvjerenja imaju proizla­zi iz toga da djeluju „iz pozadine“ i često nismo svjesni da je neko naše ponašanje uvelike oblikova­no uvjerenjima.

Svi smo svjesni da je veliki dio našeg djelovanja, ponašanja – ne­svjestan! Slika kojom možemo do­čarati odnos svjesnog i nesvjes­nog je slika ledenjaka. Samo oko 5% ledenjaka vidljivo je iznad po­vršine. To je naše djelovanje, po­našanje. No, to je samo mali dio nas, onog što jesmo. Naravno da to znamo! Ipak, često zaboravi­mo da je i ponašanje drugih samo mali dio onoga što oni jesu. Na te­melju određenog ponašanja (u pravilu na temelju vrlo malog se­gmenta života druge osobe) vrlo lako i brzo donosimo prosudbe o tome kakva je osoba. Prosuđi­vanje  je, naravno, velikim dijelom nesvjesno.

 

Autor teksta: Gordana Kastrapeli

Izvor: Poslovni savjetnik br. 124

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_124_low_33.pdf153.32 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox