Na putu prema vrhu moglo bi vas omesti ovih pet pogrešaka

07/05/2012

Ulazak u poduzetničke vode i pokretanje posla za većinu je terra incognita, a predvidjeti poslovnu budućnost je nemoguća misija. No, uz neke od sljedećih savjeta, barem bi mogli izbjeći neke od uobičajenih pogrešaka, piše profitiraj.hr.

Nerealna očekivanja

Varate se ako mislite da je pokretanje posla i rad na stvarnju novog proizvoda put do brze zarade jer je malo onih koji su odmah obogatili. Morate hladne glave procijeniti svoje resurse, motivaciju i vrijeme koje ste spremni uložiti te shodno tome napraviti realan vremenski okvir i financijske ciljeve.

Premalo istraživanja

Imate ideju i sigurni ste da tržištu treba upravo to? Bacili ste se u izradu  prototipa, patentiranje i izradu poslovnog plana, no ako prethodno niste dobro istražili tržište mogli bi se otkriti da vaša ideja i nije tako revolucionarna.

Mislite da svi žele vaš proizvod

Čak i ako imate zaista originalnu ideju, prije nego se upustite u poduzetničke vode morate biti sigurni je li vaš proizvod nešto što ljudima zaista treba i hoće li ga kupovati.

Novac ste potrošili na patentiranje

Patent je odlična stvar, no isto tako može biti i nepotreban u procesu stvaranja održivog poslovanja. Prije nego se odlučite na patentiranje budite sigurni da tržište treba vašu ideju, odnosno proizvod.

Oslanjate se isključio na ideju

Nemojte se zavaravati da će vam sama ideja donijeti bogatstvo. Spremite se na sate i sat napornog rada jer je dug put od ideje do uspješne tvrtke. (jk)

 

 

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox