Ne naručujte lažnjake online jer će vam naplatiti njihovo uništavanje

25/11/2011

Kupnja preko interneta sve je privlačnija, pogotovo jer se po povoljnim cijenama mogu nabaviti povoljni ''lažnjaci'' svjetskih marki, ali ako vas uhvate u tome, uništavanje željene kopije platit ćete i do 2.000 kuna, piše Glas Slavonije.

Kupnja preko interneta sve je privlačnija Osječanima, a Carina u Osijeku svakodnevno prima stotine paketa koji pristižu uglavnom s istoka, iz Kine.

No generalno gledajući, građani su vrlo loše informirani o tome što smiju uvoziti, a što ne.

Katica Reba, voditeljica Pošte carinjena u Osijeku pojašnjava da se u putničkom prometu smije se uvesti do 1.000 kuna robe bez carinjenja, ali u poštanskom prometu to je 160 kuna, što rijetki znaju.

Popularne torbice Louis Vuitton ili pak čizme Ugg po višestruko nižim cijenama trebaju vam biti sumnjive i gotovo sigurno možete očekivati lažnu etiketu. Stoga, budite oprezni jer to vas može skupo koštati.

Kada se utvrdi da je pristigao lažnjak, kupac ostaje bez novca koji je uplatio za robu, ali mu slijedi i trošak odvjetničkog ureda koji angažira generalni zastupnik te marke i trošak uništavanja robe koji je od 1.500 do 2.000 kuna po pošiljci. (jh)

 

 

Izvor: www.glas-slavonije.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox