Nismo morali dugo čekati: Amerikanci planiraju snimiti film o Osaminoj smrti

03/05/2011

Smrt Osame bin Ladena mogla bi biti pretočena u hollywoodski hit i oživjeti gledanost ratnih filmova.

 

Umjesto ratnih filmova o stradanjima civila i razaranjima, koji su imali slabu gledanost, Hollywood sada može iskoristiti obnovljeni američki ponos i snimati filmove o potrazi za najtraženijim teroristom na svijetu.

Da je John Wayne još živ ili da je Arnold Schwarzenegger mlađi, mogli bi glumiti u filmu o helikopterskom napadu elitne postrojbe američke mornarice SEALs na zgradu u Pakistanu u kojoj se skrivao Bin Laden. To bi bilo nešto kao "Black Hawk Down" sa sretnijim krajem ili "Umri muški" u Islamabadu.

I Kathryn Bigelow, redateljica koja je osvojila Oscara za film "Narednik James" koji je u kinima zaradio samo 17 milijuna dolara, ima priliku osvojiti širu publiku nastavkom pod naslovom "Kill Bin Laden".

Prema internetskoj stranici Deadline.com, Bigelow i scenarist Mark Boal već neko vrijeme rade na projektu koji govori o prethodnom, neuspješnom pokušaju ubojstva Bin Ladena.

Pojedinosti scenarija još nisu razrađene, ali autori će vjerojatno morati preraditi scenarij i uzeti u obzir najnoviji razvoj događaja. (Hina/jk)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox