Niveinih 100 godina u zagrebačkoj galeriji Karas

11/04/2011

U galeriji Karas u Zagrebu povodom obilježavanja 100. rođendana NIVEA kreme, prošlog je tjedna otvorena izložba "100 godina NIVEA njege". Originalne instalacije, autentična pakiranja i vremeplov hrvatskih i stranih oglasa posjetitelje vode kroz vizualnu, osjetilnu i emocionalnu priču u čijem je središtu bijela krema koja je postala univerzalni simbol obiteljske tradicije i društveni fenomen.

 

Put od prve kreme do najpoznatije robne marke za njegu kože protkan je revolucionarnim inovacijama koje su, kao i kultna NIVEA krema, promijenile svijet kozmetike i uvijek
pronalazile put do srca novih generacija.

Izložbu su brojnim gostima na otvorenju predstavile voditeljica Daniela Trbović i Nataša Bagić,
product managerica u tvrtki Beiersdorf i voditeljica projekta obilježavanja 100. rođendana NIVEA
kreme. Među mnogim poznatim prijateljima NIVEA njege na otvorenju izložbe su bili: Sanja Doležal,
Nataša Dorčić, Edvin Liverić, Lea Dekleva, Zlatan Zuhrić, Viktor Drago, Luka Grubišić, te
dizajnerski dvojac Boudoir - Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić.

Instalacija NIVEA kreme promjera 100 centimetara postavljena je u središte prvog dijela izložbe jer je bijela krema u kultnoj plavoj kutijici početak priče o uspjehu najpoznatijeg svjetskog brenda za njegu kože te i danas predstavlja središte njegovog razvoja. Danas se 125 milijuna NIVEA krema svih veličina godišnje proda u 200 zemalja svijeta.

NIVEA vremeplov

Posjetitelji mogu dotaknuti i pomirisati snježno bijelu kremu koja se cijelo stoljeće nije promijenila te je, kao simbol univerzalne njege, promijenila svijet kozmetike i do danas ostala jedinstven dio obiteljske tradicije.
NIVEA video vremeplov povezuje dva dijela izložbe te spaja tradiciju i suvremene NIVEA vrijednosti.
Započinje originalnom kino reklamom iz 1922. i nastavlja priču o obitelji, nježnosti, ljubavi, iskrenosti, dodiru i pouzdanosti - najvažnijim "sastojcima" života koji, kao i NIVEA krema, ostaju nepromijenjeni i povezuju generacije. NIVEA je već 1936. je ponudila prvo sredstvo za sunčanje, a na pojavu mini suknji je 1963. odgovorila prvim mlijekom za tijelo. Muškarci su odahnuli s prvim losionom nakon brijanja bez alkohola, a anti-age revoluciju označila je NIVEA Visage Q10, najprodavanija krema protiv bora svih vremena.

Poseban dio posvećen je NIVEA kremi u Hrvatskoj. Art deco oglasi iz 30-ih godina, oživljenih u
kultnom filmu "Tko pjeva zlo ne misli", u kojemu glavne protagoniste po zagrebačkim izletištima prati NIVEA. Kako je krema koja nikada nije izašla iz mode postala dio najveće modne priče u Hrvatskoj - Cro A Portera, dočaravaju njezina posebna izdanja koja su kreirale domaće dizajnerske zvijezde.

Izložba je otvorena svakim danom, do 17.travnja. Ulaz je besplatan, a svaki posjetitelj uz fotografiju na kojoj može postati dio NIVEA uspomene, sa sobom za uspomenu može ponijeti i malu NIVEA kremu. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox