Nove sigurnosne opcije na Facebooku

28/10/2011

Facebook je predstavio dvije nove sigurnosne opcije koje bi trebale omogućiti korisnicima bolju zaštitu privatnosti, piše dnevnik.hr

Prva će korisnicima omogućiti stvaranje lozinke za aplikacije koje se koriste ne društvenoj mreži, a druga će dopustiti da prijatelji koje odaberemo pomoći u slučaju da imamo problema s računom. Na taj način korisnici će moći uz pomoć Trusted Friends opcije sami odrediti tri do pet prijatelja koji će biti čuvari i koji će pomoći u slučaju da korisnik ima problema s pristupom računu. U konkretnom primjeru to bi značilo da korisnik koji izgubi lozinku i ima hakiran mail može tražiti pomoć od prijatelja koje je ranije odabrao. 

Prijateljima će korisnik poslati kod koji će potvrditi identitet vlasnika računa i omogućiti korisniku da pristupi profilu. To je slično kao da prijateljima date ključ od kuće kada ste na praznicima – odabrat ćete samo one prijatelje kojima najviše vjerujete, poručili su iz Facebooka.

Druga opcija omogućit će stvaranje jedinstvenih lozinki za neke aplikacije. Postoje brojne aplikacije kojima se može pristupiti koristeći svoje podatke s Facebooka tj. korisničko ime i lozinku. Kako bi se zaštitila privatnost umjesto toga moći ćete koristiti posebne lozinke za takve aplikacije. (HT)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: www.download.ba

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox