Novo zanimanje na hrvatskom tržištu: Menadžer za odnose s investitorima

21/05/2012

Čelnici Zagrebačke burze i Poslovnog učilišta Experta potpisali su sporazum o pokretanju certificiranog programa za odnose s investitorima, prvog u Hrvatskoj.

Riječ je o posve novom i originalnom programu namijenjenom ponajprije usavršavanju djelatnika koji se unutar organizacija bave odnosima s investitorima, ali i svima koji su profesionalno vezani uz pronalaženje optimalne ravnoteže između potrebe tvrtke za konkurentnošću, rastom i razvojem s jedne te interesa svih udjelničara s druge strane.

Program će obrađivati teme kao što su odnosi s investitorima i korporativno upravljanje, pravna regulacija tržišta kapitala, financijska tržišta, osnove financijskog izvještavanja i revizije, temelji investicijske analize, odnosi s javnošću i društvena odgovornost poduzeća te mnoge druge, omogućujući polaznicima profiliranje u stručnjake za odnose s investitorima, a zvanje će se upisivati u radnu knjižicu.

Mogućnost upisa u radnu knjižicu

Uz predavače sa Zagrebačke burze, sudjelovat će i predavači iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, ali i banaka te investicijskih društava, kao i komunikacijski stručnjaci, dopunjujući teorijski pristup tematici primjerima iz prakse.

Program pruža cjelovitu pripremu za obavljanje poslova odnosa s investitorima, a kompanije koje promišljaju dugoročno, morat će investitore promatrati kao strateške partnere i ulagati u odnos s njima.

Slični programi već dulje vrijeme provode se u inozemstvu, a ovaj program prirodan je slijed sve zahtjevnijeg poslovnog okružja u Hrvatskoj te pojačanih zahtjeva za slijeđenjem najbolje prakse odnosa s investitorima te korporativnog upravljanja i transparentnosti, kojima se i domaće tržište kapitala približava svjetskim standardima.

Prva generacija polaznika započet će s nastavom sredinom listopada ove godine, a po okončanju programa, koji će trajati 162 sata s predviđenim završetkom u proljeće 2013., polaznici će steći zvanje menadžera za odnose s investitorima, s mogućnošću upisa u radnu knjižicu.

Više informacija o samom programu, kolegijima, prijavama i plaćanju pronađite na stranicama Akademije Zagrebačke burze. (PS/JH)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox