Održan Career Education Day: Zaposlenje se traži od početka studiranja

02/04/2012

U Dubrovniku je, u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) uspješno održan dvanaesti po redu Dan karijera, "Career Education Day".

Cilj ovog cjelodnevnog događanja je profesionalno usmjeravanje studenata i pružanje informacija koje će im pomoći u pronalasku zaposlenja. Obvezno sudjelovanje na Danu karijera studentima i diplomantima Američkog koledža daje priliku za izgradnju mreže poslovnih kontakata, susret s predstavnicima tvrtki, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja.

Na ovom, već tradicionalnom sajmu karijera, studentima su se predstavile ugledne tvrtke kao što su: Atos, Styria International, Coca-Cola HBC Croatia, INA–industrija nafte d.o.o., Le Meridien Lav-Split, Radisson Blue Split, Radisson Blue Dubrovnik, ALH–Adriatic Luxury Hotels te MICROS Fidelio Hrvatska. Događanju je prisustvovalo oko 400 studenata.

Kompanije, sudionice događanja, okupljenima su predstavile svoju tvrtku, upoznale ih s trendovima u industriji u kojoj posluju i održale intervjue sa studentima, potencijalnim kandidatima za stručnu praksu ili zaposlenje. Prezentacije tvrtki bile su interaktivne i veoma edukativne. Na ovogodišnjem Danu karijera prezentacije su, uz tvrtke, po prvi puta održali i studenti.

Na RIT/ACMT-u pridajemo veliku pozornost uspješnoj integraciji svojih studenta na tržište rada. S tim ciljem jednom godišnje organiziramo Dan karijera. Osim toga, " Ured za stručnu praksu i savjetovanje u karijerama" studentima pomaže u pronalaženju stručne prakse i stalnog zaposlenja. Ključno je da studenti postanu svjesni da se posao ne traži nakon diplome već pripreme za to traju od početka školovanja, predsjednik i dekan Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, Don Hudspeth(PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox