Okret za 180: HRT uvodi indijsku sapunicu i edukativni reality show

15/12/2010

HRT kreće u opaku bitku s komercijalnim televizijama. Od sljedeće godine uvest će indijsku sapunicu kao odgovor na turske sapunice RTL-a i Nove TV, a od veljače najavljuju i novi reality show.

Kako prenosi Novi list riječ je o dokumentarno-edukativnom zabavnom formatu radnog naslova "Generacija 2011." koji je već odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

To je inicijalno švedski televizijski format, emitiran prvi put 2008. godine, pa preuzet u Belgiji, Finskoj, Njemačkoj i Norveškoj. Pozitivna strana emisije jest to što je primjerice u Švedskoj dovela do velikih promjena u školskom sustavu, pa se možemo nadati da će se slična stvar dogoditi i kod nas.
Serijal je koncipiran u 16 epizoda trajanja jednog školskog sata. Hrvatska varijanta bit će nešto drukčija od švedske, a u glavnoj ulozi će biti učenici jednog četvrtog razreda koji bi se na dopunskoj nastavi pripremali za državnu maturu, a pratili bi se svakodnevno, u svim životnim situacijama (škola, ljubav, obitelj, dom...). Slijedi audicija za učenike i profesore.

 

Hloverkina "beba"

 

Direktorica programa HTV-a Hloverka Novak Srzić ističe ovo kao najdraži projekt zamišljen ove godine te dodaje kako televizija njime u punoj mjeri ispunjava pravu funkciju i ulogu javnog servisa.

Na serijalu slogana "pretvori dvojku u peticu" radit će HTV i Adrenalin produkcija, a s HTV-a naglašavaju kako ovo nije reality, već edukativni i zabavni format koji je 2009. nominiran i za prestižnu televizijsku nagradu Rose d'Or. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox