Oprez: Timeline krije prijetnje privatnosti

29/09/2011

Facebook uvodi Timeline i tako će promijeniti svoj izgled, ali i uvesti novu prijetnju vašoj privatnosti, piše Dnevnik.hr.

Aplikacije koje nolaze s novim Timelineom navodno će objavljivati sve što radimo na internetu, a dio korisnika mogao bi previdjeti tu činjenicu.

Zuckerberg je ovu opciju opisao kao odličnu jer će nam poslužiti za dijeljenje i otkrivanje novog sadržaja s prijateljima.  

Ova aplikacija omogućuje nam čitanje i dijeljenje sadržaja na Timelineu te ju je prvo potrebno podesiti, odnosno dati joj dopuštenje pristupu nekim našim informacijama te podesiti kome će sadržaj kojeg mi koristimo biti dostupan. Problem je, pritom, što je opcija u kojoj to možemo isključiti na prilično neprimjetnom mjestu.

Problem s ovom aplikacijom počinje kada neke stranice zaista poželimo zadržati samo za sebe.

Kako bi izbjegli ovakve probleme potrebno je prilikom aktiviranja aplikacija izmijeniti neke postavke pa tako treba promijeniti vidljivost naših aktivnosti na takvim aplikacijama –potrebno je kliknuti na strelicu pored 'This activity is visible to', zatim ići na 'Prilagođeno' i tu odabrati opciju da samo vi možete vidjeti sadržaj dotične aplikacije. (jh)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox