Osijek povoljniji od Zagreba

12/09/2011

Vrućine i ljeto su polako za nama, što se vidi po osvježenju koje je stiglo, a djelovanje Portala Supermarketi.info proširilo se izvan Zagreba, točnije na Osijek. 

Konzum najpovoljniji

Uvjerljivo najpovoljniji supermarket na području Osijeka, baš kao i u Zagrebu, je Konzum. Slijede ga Kaufland i Plodine. Billa je u sredini ljestvice povoljnosti, dok posljednje mjesto dijele Mercator i Interspar. Billa je u sredini ljestvice, dok je u Zagrebu na začelju. U Zagrebu je status Mercatora ipak nešto bolji, a najviše iznenađuje loš plasman Plodina u Zagrebu.

U Osijeku su jedinične košarice Konzuma, Kauflanda, Plodina i Bille jeftinije nego u Zagrebu, dok obrat vrijedi za Mercator i Interspar. Prema tom parametru možemo zaključiti da je ovaj tjedan Osijek u prednosti pred Zagrebom po povoljnosti (4:2).

Razlika od 133, 49 kune 

Razlika između najpovoljnije i najnepovoljnije košarice u Osijeku je 133,49 kuna. U Zagrebu je razlika nešto manja i iznosi 121,62 kune. Sudeći prema tom parametru, u Zagrebu su cijene ipak nešto bolje izbalansirane.

Prateći cijene u Zagrebu, možemo zaključiti da nema važnijih poskupljenja. Dapače, na više artikala bilježimo i blagi trend pojeftinjenja. Prije svega se to odnosi na jabuke, češnjak, te tjesteninu.

Barometar cijena za Osijek izrađen je u suradnji s Glasom Slavonije i Slavonskim Radiom. (PS/JK)

 

 

Izvor: www.supermarketi.info

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox