Osnivač Facebooka: Privatnost korisnika krše Google, Microsoft i Yahoo

09/11/2011

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg u razgovoru s novinarem Charliejm Roeseom rekao je kako Facebook ne narušava privatnost korisnika nego to rade Yahoo, Google i Microsoft, piše seebiz.eu.

Zuckerberg je rekao kako Facebook do privatnosti svojih korisnika drži mnogo više nego neke druge kompanije jer su transparentni u vezi informacija koje prikupe od korisnika za razliku od kompanija koje te podatke prodaju oglašivačima.

Kada pogledate druge kompanije, kao što su Goole, Yahoo ili Microsoft koje imaju pretraživače, one također imaju jako puno podataka o vama samo što ih prikupljaju vama iza leđa, a vi to ni ne znate, rekao je Zuckerberg.

Zuckerberg je također rekao kako Facebook posjeduje samo one informacije koje korisnici odluče podijeliti dok Google i druge tvrtke prikupljaju sve moguće podatke. Osnivač Facebooka je dodao da su ove tvrtke prijetnja, a samo izgleda da je Facebook opasniji jer su informacije koje korisnici dijele na mreži transparentni. Na kritike zbog narušavanja privatnosti korisnika Zuckerberg je odgovorio da je to uobičajeni prigovor kod novih tehnologija. (jk)

 

Izvor: www.seebiz.eu

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox