Otkrijte svoj kompas

19/04/2013

Svi želimo biti zadovoljni i osjećati se ispunjeno. Želimo živjeti život na način da svaki dan ulažemo u ono što je nama važno. Htjeli bismo, u svom privatnom i poslovnom životu, uistinu izražavati sebe i svoje vrijednosti.

Istovremeno, često nam se događa da jurimo iz dana u dan, ne osjećajući se onako kako bismo htjeli. Mnogi od nas imaju osjećaj da ono što rade jednostavno „nisu oni“ pa se nadaju promjeni. Radeći i razgovarajući s ljudima, brzo sam uvidjela da nam većini najveći izazov predstavlja činjenica da ciljeve koje si zacrtamo i koji su nam zaista važni, ponekad ne uspijevam ostvariti jer nam nedostaje ustrajnosti.

Ciljeve koje si zacrtamo i koji su nam zaista važni ponekad ne uspijevamo ostvariti jer nam nedostaje ustrajnosti. I zbunjeno se pitamo zbog čega propuštamo (u)činiti nešto što doživljavamo uistinu bitnim. Kako uspijevamo iz dana u dan zanemariti ono što nam je visoko na listi osobnih prioriteta? Kako propuštamo živjeti svoj život u skladu s onim što želimo biti? A znamo da možemo i zaslužujemo bolje – od sebe i za sebe.

 


 

Naslov članka: Otkrijte svoj kompas
Autor: Martina Trboglav, prof

Izvor: Poslovni savjetnik br.36., str. 30.-31.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox