Prilika za studente: Ponuđeno čak 5 600 stipendija

16/10/2012

Čak 5.600 stipendija ponuđeno je na Sajmu stipendija koji je otvoren u Zagrebu. Njih 2.200 nudi se onima koji su spremni studirati u inozemstvu. Kako stipendiju dobiti pojasnit će, pak, studenti koji je već čvrsto drže u svojim rukama.

Institut za razvoj obrazovanja u utorak je u zagrebačkoj Nacionalnoj knjižnici otvorio vrata Sajma stipendija na kojem će se predstavlja 45 izlagača iz 12 različitih zemalja. U ponudi je čak 5.600 stipendija od kojih se 2.200 odnose na studij u inozemstvu. 

Osim bogate ponude za studente i učenike, ovogodišnji Sajam nudi popratni program namijenjen i profesionalcima u obrazovanju, u sklopu kojeg će se održati predavanja i radionice svjetskih stručnjaka te okrugli stolovi o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu. 

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma, koji se održava već osmi put, su Sjedinjene Američke Države, svjetski lider u znanosti i visokom obrazovanju koji će na Sajmu predstaviti svoja visoka učilišta. Na Sajmu će biti i studenti koji su već koristili stipendije pa će oni, koje to zanima, o iskustvima moći čuti iz prve ruke

Kad je riječ o inozemstvu, uz Sjedinjene Države stipendije će nuditi za studij u Austriji, Francuskoj, Italiji, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Singapuru, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izložbeni prostor otvoren je do 18 sati, a svi oni koji to propuste drugu će šansu imati u Rijeci u četvrtak 18. listopada, piše danas.hr. (sh)

 

 

Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox