QUDAL istraživanje kvalitete: VERN' br. 1 privatno visoko učilište u Hrvatskoj

21/12/2011

Hrvatski građani, u posebnom istraživanju kvalitete QUDAL, ocijenili su Veleučilište VERN' najkvalitetnijim privatnim visokim učilištem u Republici Hrvatskoj.

Unazad desetak godina u Hrvatskoj su osnivana privatna visoka učilišta, čiji je broj u posljednjih nekoliko godina značajno porastao. Mnogo se rasprava vodi o njihovoj kvaliteti i usporedbi s državnim fakultetima, stoga je zanimljivo vidjeti kako na kvalitetu privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj gledaju hrvatski građani.

U posebnom istraživanju kvalitete QUDAL - QUality meDAL, koje je proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK na reprezentativnom uzorku za opću populaciju RH, uvjerljivo najveći broj glasova za kvalitetu u kategoriji „Privatna visoka učilišta“ osvojilo je Veleučilište VERN'.

Glasovati su mogli samo oni građani Republike Hrvatske koji ili imaju osobno iskustvo korištenja usluga privatnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj, ili takvo iskustvo imaju njima bliske osobe.

Istraživanje QUDAL - MEDIA - QUality meDAL provedeno je u potpunosti u skladu s odredbama „Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja“ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi naziv jednog privatnog visokog učilišta za koje smatraju da u Hrvatskoj nudi najveću razinu kvalitete.

Najveći broj glasova građana u ovom jedinstvenom istraživanju kvalitete osvojio je – VERN' (44% opredijeljenih; 9,9% pitanih). Na drugom mjestu pozicionirala se Visoka poslovna škola Libertas (5,3% opredijeljenih /1,2% pitanih ). Na trećem se mjestu nalazi Zagrebačka škola ekonomije i managementa (4,4% opredijeljenih, 1% pitanih). (PS)

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox