S ovim marketinškim frazama možete zaboraviti na nove klijente

17/02/2012

Bilo da se bavite prodajom ili oglašavanjem, cilj vam je doprijeti do kupaca, odnosno klijenata. No, to nije uvijek lagan posao, posebno ako se držite istrošenih fraza poput „prvi u klasi“ ili „jedinstveno iskustvo“, piše profitiraj.hr.

Donosimo listu fraza kojima je istekao rok trajanja.

Nadmašiti očekivanja

Ovo je odličan cilj, no umjesto s krajnjim korisnicima trebali bi ga komuncirati interno, a potrošači neka sami odluče koja su njihova očekivanja.

Usredotočenost na kupca

Ako se hvalite da vam je kupac na prvom mjestu, onda neka iza toga stoje konkretni rezultati;  brzi odgovori na pritužbe, ljubaznost…

Najbolji u klasi

 Ova fraza povlači za sobom dva pitanja; prvo; tko definira vašu klasu, i drugo; tko određuje tko je najbolji u njoj. Ako ste stvarno najbolji, pokažite to kupcima jer njima ne treba najbolji u klasi, već najbolji za njega.

Jedinstvenost

 Ako klijent razmišlja o angažiranju vaše tvrtke on ne želi „jedinstveno“ nego bolje te se u svojim marketinškim porukama usredotočite na to kako ćete mu dokazati da ste vi odličan izbor.

Dodana vrijednost

 Ovim izrazom često se klijetima želi dati do znanja da će za svoj novac dobiti više od onog što su platiti. Umjesto obasipanja klijenata ispraznim frazama objasnite im prednosti vaše ponude.

Stručnost

 Neka potrošači sami procijene koliko ste stručni. Primjerice izraz “Web 2.0 stručnjak” nekima može značiti sljedeće: Igramo se na društvenim mrežama i video isječcima“. Bolji je pristup potrošačima pokazati primjere koji mogu potkrijepiti vašu stručnost.

Partneri

Vaš klijent će možda jednog dana na suradnju i gledati kao na partnerstvo, ali to će ovisiti o vašim rezultatima, a ne marketingu. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox