SocialSense određuje snagu branda i trendove na društvenim mrežama

17/06/2011

Jučer je na domeni www.socialsense.me Drap, zagrebačka agencija za promociju na društvenim mrežama, pokrenula portal za analizu vrijednosti i usporedbu brandova na društvenim mrežama.

 

Na stranici postoji podjela na dvije cjeline:

Stranice – analiza vrijednosti domaćih Facebook stranica: po ukupnom broju fanova, dnevnom i tjednom rastu, ali ono što je možda najzanimljivije je lista prema interakciji, odnosno prema vrijednosti interakcije (interakcija podijeljena s brojem fanova). Ono što je veoma korisno je mogućnost jednostavne usporedbe više FB stranica, što omogućava usporedbu više konkurentskih brandova.

Statusi – dnevna i tjedna lista najuspješnijih statusa, odnosno onih s najboljom interakcijom.

SocialSense otkriva domaće favorite Facebooka: najveća stranica 24sata, najbrže rastuća dnevna i tjedna stranica Nije Darinka, Ante je!, stranice OK je OK! kao ona s najboljom ukupnom interakcijom i Petra Lidija Seveljevic kao ona s najaktivnijim fanovima.

Što se statusa tiče dnevni pobjednik je status na stranici OK je OK!, ispred reakcije Predsjednika Josipovića na prošlotjedno okupljanje u Splitu. Najuspješniji tjedni status je sa stranice Put oko svijeta.

Uz novu stranicu Drap je izradio i SocialSense monitoring alat kojim možete analizirati što korisnici misle o vašem brandu na društvenim mrežama. Sustav funkcionira tako da pretražuje društvene mreže i blogove, obavještavajući o pojavama odabranih ključnih riječi prema željenim svjetskim jezicima. Na taj način moguće je u realnom vremenu pratiti što ljudi misle o vama bitnim temama, što vam omogućava donedavno neslućene komunikacijske mogućnosti i izravan pristup krajnjim korisnicima. (PS/MJ)

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox