Stavite video na YouTube i obogatite se!

14/11/2011

YouTube prati milijune videouradaka koje korisnici stavljaju na ovaj servis, a ako procjene da bi video mogao biti iznimno popularan, s autorom sklapaju ugovor o partnerstvu. Autori, a najčešće se radi o roditeljima koji stavljaju snimke djece, dobivaju dio zarade od oglasa koji se prikazuju uz video, piše dnevnik.hr.

Video koji je stavio Howard Davies Carr u kojem njegov sin Charlie grize prst svom bratu pregledan je gotovo 400 milijuna puta što mu je donijelo više od 100.000 funti od prikazivanja oglasa. Poduzetni Howard  zaradio je i na prodaji majica „Charlie bit my finger".

 

 

Gotovo 100.000 funti zaradio je i David DeVorea koji je na Youtube stavio snimku sina pod anestezijom nakon povratka od zubara 2008. godine. Video je bio toliko popularan da je David da otkaz i počeo prodavati majice s likom svog sina.

 

Roditelji koji misle da bi mogli zaraditi na ovaj način mogu se i sami prijaviti YouTubeu kako bi kreirali poseban kanal na ovom servisu.  U YouTubeu kažu su razvili algoritam pomoću kojeg mogu predvidjeti koji će video biti hit, odnosno koji će donijeti veliku zaradu od oglašavanja. Iako zarada od oglasa može biti velika, nadamo se da će roditelji dobrobit i sigurnost djece ipak imati na prvom mjestu. (jk)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox