Što biste učinili za uspjeh?

16/04/2013

Rad, red i disciplina i još malo rada, misao je vodilja uspješnih managera. Oni ne pristaju na dvoličnost, nepoštenje i netipično ponašanje. No, što su spremni učiniti za uspjeh? Nesumnjivo, odricanje je nužno zlo u svakom poslovanju.

Bilo ono u obliku žrtvovanja slobodnog vremena, stvaranja obitelji, druženja s prijateljima ili pak uskraćivanja osobnog zadovoljstva. Zanimljivo je da se po tom pitanju mnogi hrvatski manageri ustručavaju govoriti, većinom pod izlikom prenatrpanog rasporeda. S druge strane,ne manjka ni onih koji su zbog uspjeha spremni učiniti gotovo sve. No, ne i naši sugovornici, redom uspješni manageri i managerice koji svojim primjerom pokazuju kako je uspjeh precijenjen i kako se do njega ne dolazi preko noći.

Što je zapravo uspjeh?

Irina Čulinović Soldat, autorica i direktorica projekta Ordinacija.hr, posljednje će dvije godine pamtiti kao razdoblje najvišeg energijskog ulaganja u posao i najmanje povrata na uloženo. Sve zarađeno ponovno se reinvestira pa počesto trpi njezin privatni život, kao i male radosti i kvalitetno vrijeme za kvalitetan odmor. Za uspjeh bi, tvrdi, učinila samo ono što je uistinu potrebno. „Odricati se u ime razvoja, trpjeti financijske udarce u ime uspjeha koji čeka iza vrata. Takvo razmišljanje ima tvrtka bez kredita, bez repova, kakva je naša. U početak poslovanja uložili smo vlastiti privatni kapital. Vodimo računa o stabilnosti i ugledu onih s kojima je moguća poslovna suradnja i ne pristajemo na bilo što - bilo s kim. Obzirom je naša tvrtka potpuno u privatnom vlasništvu, nismo odgovorni nikakvoj „višoj sili“, s kime se sklapaju poslovi i kakve su oni prirode, ovisi samo o nama“, dodaje Čulinović Soldat.

 

 

Naslov članka: Što biste učinili za uspjeh?
Autor: Sanja Hrvojević

Izvor: Poslovni savjetnik br.66., str. 32.-33.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox