Što koči konkurentnost Hrvatske?

11/01/2013
Foto: Shutterstock

Financijski klub organizira jedinstveni projekt, Competitiveness Week, koji će se održavati od 14. do 17 siječnja 2013. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Projekt je koncipiran kao serija predavanja i panel diskusija na temu konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Tijekom održavanja Competitiveness Weeka analizirat će se konkurentnost hrvatskog gospodarstva kroz četiri aspekta: makro aspekt te aspekti javnog sektora, investicija i inovacija. Sedamnaest respektabilnih stručnjaka prepoznalo je potencijal projekta i odlučili su, kao gosti predavači i sudionici panel rasprava, pomoći identifikaciji glavnih problema koji koče razvoj konkurentnosti Hrvatske te raspravljati o mogućnostima za poboljšanje.

Prvog dana održavanja identificirat će se pozicije konkurentnosti hrvatskog gospodarstva prema nekim institucionalnim indikatorima konkurentnosti i ekonomskim pokazateljima. Sljedećeg dana tema će biti stanje u javnoj upravi i financijama i utjecaj na konkurentnost. Trećeg dana analizirat će se stanje na području investicija te problemi i prepreke s kojima se investitoru susreću u Hrvatskoj.Zadnjeg dana, tema je inovativnost i kreativnost u pristupu razvoja nove vrijednosti te implementacija znanja i suvremenih dostignuća u svrhu poticanja rasta i stvaranja visoke dodane vrijednosti.

Nakon završetka Competitiveness Weeka pristupit će se detaljnoj analizi donesenih zaključaka i izraditi dokument koji će sadržavati prikaz stanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i trenutačnih problema te pozitive primjere iz navedenih područja. Rezultati svih istraživanja će biti dostupni na Internet stranicama projekta te Financijskog kluba i bit će proslijeđeni svim relevantnim institucijama. Cjelokupni dokument bi trebao biti gotov do kraja ožujka. Detaljni raspored s popisom sudionika nalazi se ovdje: http://competitivenessweek.com/raspored/ (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox