Što napraviti kad dobijete bezobrazan e-mail?

13/01/2012

Komunikacija  e-mailom postala je uobičajena u poslovanju, a samim time i način za kritike elektronskim putem. Što učiniti kad dobijete e-mail od kojeg vam se diže kosa na glavi, piše portal Profitiraj.hr.

Pričekajte s odgovorom

Nemojte biti brzopleti i odmah krenuti u protunapad jer bi poslije mogli požaliti. E-mail prije slanja spremite u nedovršene poruke, a nakon što se smirite razmislite želite li ga doista poslati. Ako je moguće prespavajte i razmislite kako na najbolji način riješiti problem.

Ljubaznost

Ako ste dobili bezobrazan e-mail u kojem vas se napada, ne znači da morate odgovoriti u istom tonu. Započnite s nečim ljubaznim jer bi takav početak mogao usmjeriti komunikaciju u civiliziranijem smjeru.

Rješenje

Iz zapetljane situacije ponekad se možete barem na neko vrijeme pristojno izvući tako što ćete zahvaliti na poruci i obećati da ćete se javiti u najkraćem mogućem roku čime ćete si dati vremena da razmislite. No, kad je riječ o bezobraznim porukama, bitno je da ostanete ljubazni, ali se usredotočite na problem. Negativnu energiju probajte iskoristiti u pronalazak konstruktivnog rješenja.

Zauzmite se za sebe

Na bezobrazan e-mail uzvratite istom mjerom, ali na civiliziran način. Onome koji vam je poslao takav e-mail možete primjerice reći da cijenite povratnu informaciju, ali da je ona mogla biti izrečena na puno bolji i konstruktivniji način. Nakon takve poruke osjećat ćete se bolje, nego da ste dotičnoj osobi izvrijeđali svu rodbinu do desetog koljena. (jk)

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox