Superprodavač 2021.: Anita Lukenda Mlinac o kontrolingu prodaje-kad analiza postane paraliza

04/05/2022

Sve češće možemo čuti da uspjeh poduzeća ovisi o učinkovitom kontroliranju. Neovisno na kojoj smo poziciji i kakva su nam iskustva s kontrolingom, počinjemo se iznova pitati: Kontroliranju točno čega? Na koji točno način? U kojem smislu učinkovito? Koji je pravilan način za naše poduzeće? Kako sve navedeno ispravno primijeniti u praktičnom smislu?

Vrijednosni sustavi u poduzeću stvaraju se od njegovog postanka, pri čemu se od samog početka poduzeće susreće s pitanjima o tome što se želi postići, kako dostići zadane ciljeve ili što kada ostvareni rezultati nisu onakvi kakvi bi trebali biti.

Kvalitetna analiza prodaje je nužna da bi lakše mogli prepoznati nepredvidiva kretanja na tržištu i da bi bolje upoznali potrebe i sklonosti naših kupaca.  Pri tom se trebamo neprestano pitati:  Koji proizvod ili grupa proizvoda nam stvara najveći a koji najmanji profit, koji proizvodi se najbolje prodaju, a koje je potrebno odbaciti odnosno koliko je koja grupa proizvoda rentabilna.

Kontroling nam pomaže da dobijemo odgovore na ova važna pitanja te omogućuje ne samo da imamo pokazatelje uspješnosti poslovanja u cjelini, već i za svaki pojedini proizvod ili grupu proizvoda.

Kotizacije za sva 24 predavanja po ukupnoj cijeni 2.100,00 kn + pdv su u prodaji na info@poslovni-savjetnik.com, tel. 01 49 21 737
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox