Superprodavač 2021.: Kamilo Antolović o neverbalnim persuazivnim tehnikama u prodaji

20/10/2021

Brojne analize i istraživanja potvrđuju kako je u odnosima među ljudima, uključivo i prodaja licem u lice, dominantna neverbalna sastavnica komunikacije, dakle vizulano. VizuLna percepcija u ukupnosti doživljaja svijeta pa i prodavača prelazi i 90% ukupne percepcije svih poruka iz okruženja. Ono što dominira i odnosima-prodajom, u kontekstu uspostavljanja samih odnosa, je percepcija i doživljaju kupca koji se oslanja na ono što vidi, na temelju čega stvara misli i emocije i procesira donošenje odluke o kupnji. Kaže se da vizualno kao način percepcije svijeta daje 80.000 puta više poruka od auditivnog.

Iz navedenog se može zaključiti kako je vizualnost, a posljedišno i emocije kupca u procesu donošenja kupovne odluke, ono što igra odlučujuću ulogu u upravljanju prodajnim procesom; stoga je skup neverbalnih tehnika izuzetno važan za uspješan prodajni nastup i ukupne prodajne efikasnosti.

Ovom temom želi se naglasiti te dati argumentacija za čitav niz tih neverbalnih prodajnih tehnika (alata) kako bi se njihovim češćim i pravilnijim korištenjem ostvario snažniji utjecaj (persuazija)  na kupca te time prodaja olakšala i ubrzala, osobito na poslovnom tržištu. Govor tijela, komunikacijske zone, rad ruku, DPP metoda, komuniakcijka aberacija, kupovni signali, rad zjenica...a napose kontekst „novog normalnog“, samo su neki od alata i tehnika koji će se obraditi kroz ovu vrlo značajnu temu. 

Program je na linku: Uživo! Prodajna konferencija Superprodavač 2021. i dodjela nagrada B2B Superprodavač godine | Poslovni savjetnik (poslovni-savjetnik.com)

Prijave na tel. 01 49 21 742 ili info@poslovni-savjetnik.com

Vidimo se!

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox