Tedeschi: Društvo je na točki pucanja

17/12/2010

Atlantic Grupa dobitnik je nagrade "Zlatna dionica" kao najbolja dionica u 2009., a na svečanosti dodjele u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) ta je tvrtka dobila i nagradu za najbolju industrijsku dionicu u segmentu hrana i lijekovi.

 

Hrvatska je u teškoj situaciji, a kriza je pristuna na svim razinama i to je ono što treba promijeniti, rekao je Tedeschi na svečanosti dodjele nagrade.

Borba protiv korupcije se treba nastaviti, društvo koje je došlo na točku pucanja treba očistiti i onda selektirati one koji znaju i one koje žele i mogu vući naprijed, dodao je.

 

Ostali dobitnici

 

Dionica HT-a proglašena je najboljom industrijskom dionicom u segmentu pomorstvo, promet i veze, dok je najbolja industrijska dionica u segmentu ostalo ona Končar Elektroindustrije.

Najbolja turistička dionica je dionica tvrtke Maistra, a najbolja financijska dionica je dionica Zagrebačke banke.

Dionica s najvećim rastom cijene u 2009. je dionica tvrtke Jadranski naftovod (Janaf), a najlikvidnija je dionica Institut IGH.

Zlatne udjele, za najbolje fondove, dobili su Hi balanced (uravnoteženi), PBZ I stock fond (dionički), ZB bond (obveznički), RBA Cash (novčani), dok je najbolje društvo za upravljanje fondovima ZB Invest. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox