U Bruxellesu dodijeljene Euro Effie nagrade

26/09/2011

U Bruxellesu su dodijeljene prestižne Euro Effie nagrade za najučinkovitije marketinške kampanje, oglašivače i agencije iz Europe. Ovogodišnjim natjecanjem dominirale su agencije iz Velike Britanije i Njemačke koje su osvojile ukupno 10 od 14 nagrada u 9 natjecateljskih kategorija.

Grand Prix ovogodišnjeg natjecanja osvojila je agencija Brooklyn Brothers iz Velike Britanije za kampanju "Inspirirani Islandom", čiji je fokus bio na upotrebi Facebooka kao medija za komunikaciju s potrošačima i odmaku od tradicionalnih medija u digitalnu domenu. Za istu kampanju agencija Brooklyn Brothers osvojila je i titulu Agencije godine.

Zlatne Effie nagrade osvojili su Jung von Matt, HEIMAT Berlin, Rod Kommunikation i SVV, Draftfcb Amsterdam te Brooklyn Brothers. Srebrne Effie nagrade osvojili su Grey London i SEK & Grey Oy, a brončane Effie-e su osvojili Saatchi & Saatchi Frankfurt, Grey Worldwide, DDB International i DDB Tribal Berlin, Jung von Matt, HEIMAT Berlin te G2 iz Berlina. Najuspješniji oglašivač Euro Effiea je tvrtka Procter & Gamble s 3 osvojene nagrade.

Treća dodjela hrvatskih Effie nagrada, održat će se u petak 21. listopada u zagrebačkom Hypo centru, u sklopu završne večeri 6. Effie konferencije. Svi detalji o Effie konferenciji i Croatia Effie natjecanju mogu se pronaći na internetskoj stranici www.croatiaeffie.com. (PS/JK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox