U Zagrebu opet poskupljenja, najpovoljniji Getro

10/10/2011

Jesen je definitivno tu, što je vidljivo iz toga što su se neki jesenski artikli, poput mandarina, ponovo pojavili u svim supermarketima. Istraživanje portala supermarketi.info pokazuje da je u Zagrebu je došlo do značajnijih poskupljenja i to dosta važnih artikala. 

To se ponajprije odnosi na rajčice, jaja, kukuruz u konzervi, sol, juneći but bez kostiju, pa čak i naranče čija sezona je već počela pa se očekuju niže cijene. Čini se da ćemo bez obzira na predstojeće izbore, ipak svjedočiti poskupljenjima, koja je, čini se, sve teže izbjeći. U toj i takvoj potpuno depresivnoj atmosferi, sve političke stranke trebale bi strahovati za svoje izborne rezultate. Bojimo se da će godišnja analiza, koju radimo u prosincu, pokazati katastrofalne podatke, navodi se u istraživanju portala supermarketi.info. Jedini trend pojeftinjenja u odnosu na prošli mjesec, pokazuju artikli vezani uz masline. U ovom slučaju maslina u staklenci i ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Getro najpovoljniji

U odnosu na prošli mjesec, razlika između najpovoljnije i najnepovoljnije košarice povećala se za gotovo 25 kuna, te iznosi 146,20 kuna. Što se tiče rang liste povoljnosti, Getro je ovaj mjesec zasjeo na vodeću poziciju, potisnuvši s nje Konzum koji je sada na drugom mjestu na našoj ljestvici povoljnosti. Mercator je na trećoj poziciji te je tako pogurao Kaufland i Plodine u sredinu ljestvice. Nekadašnji kraljevi najpovoljnijih cijena Kaufland i Plodine dobili su opasnu konkurenciju i sada će morati učiniti više kako bi vratili status koji su nekada imali. Interspar i Billa i ovaj su mjesec na začelju liste povoljnosti.

Ako ste ovaj tjedan namjeravali kupovati mlijeko i mliječne proizvode, osnovne namirnice te proizvode za bebe, onda je Getro destinacija na kojoj biste trebali najviše uštedjeti. Svježe meso najpovoljnije ćete kupiti u Mercatoru, a svježe voće i povrće u Konzumu. (PS/JK) 

 

 

Izvor: supermarketi.info

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox