Uz pomoć tablet računala za spas klasičnih medija

12/01/2011

Dolazak Appleovog iPada pobudio je optimizam u medijskoj industriji u privlačenje novih korisnika, a time i oglašivača. No, ni iPad ni tableti neće promijeniti medijsku industriju ako se ona zaista ne prilagodi novim medijima i novom načinu razmjene informacija, piše Business.hr.

Manje skinutih sadržaja

Izdavači najveći dio zarade ostvaruju naplatom online sadržaja uz prodaju oglasnog prostora. No, američki Audit Bureau of Circulationsu, koji mjeri doseg medija na mjesečnoj razini, procjenjuje kako je sve manje skinutih medijskih sadržaja.

Kada je riječ o aplikacijama koje nude sadržaj uz pretplatu, analitičari kažu kako je problem što od svake prodane aplikacije Apple kroz svoj sustav distribucije aplikacija uzima 30 posto prihoda.

Velika ulaganja

Prema analitičarima Researsch 2 Guidancea potrebno je oko 100.000 skinutih aplikacija po cijeni od 1,5 eura kako bi se ostvario dugoročni prihod. Nadolazećim trendom smatraju kraj dominacije Applea na tablet tržištu, što znači da će trebati razvijati aplikacije za nekoliko platformi, kao što su Googleov Android ili Microsoft Windows 7 Mobile,  piše Business.hr.

Da se radi o velikim investicijama, pokazuju podaci o ulaganju Ruperta Murdocha od 30 milijuna dolara u razvoj aplikacije za njihove novine The Daily, koje će biti namijenjene iPad tabletima. (J.K.)

 

 

Izvor: Business.hr, 12. siječnja 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox