VIDI, uz dobru WEB::STRATEGIJU ulaziš u TOP 100!

09/06/2011

Što se dogodi kad se slože najveći računalni časopis VIDI i najveća regionalna konferencija za web developere Web::Strategija? Dogodi se prilika. Prilika da sudjelujete u formiranju kriterija za najbolji web prema aktualnim trendovima, ali i da uđete u stručni žiri kao predstavnik struke koja bira pobjednike.

 

VIDI WEB TOP 100 (VWT100) je već 13 godina najpoznatiji natječaj u kojem se biraju najbolja web rješenja. Svijest da je promicanje važnosti korištenja weba u hrvatskom gospodarstvu u društvu zaživila je još 1998. godine, kad su organizatori shvatili da na promociji web industrije u Hrvatskoj potrebno više od jednog članka u časopisu kako bi hrvatske tvrtke i javnost uvidjele njen značaj.

Portal www.poslovni-savjetnik.com prošle je godine ušao u 10 najboljih web stranica u Hrvatskoj u kategoriji „Mediji, Novosti i oglasnici“.

Danas još uvijek, nažalost, moramo objašnjavati tvrtkama kako da artikuliraju svoju prisutnost na webu i natječaji su u tom smislu jako bitni. Kroz njih tvrtke konačno postaju svjesne ulaganja u taj vrlo bitan komunikacijski alat i alociranju sve veća sredstva za razvoj web servisa. S Web::Strategijom ove godine ćemo raditi na kreiranju pravila po kojemu će se žirirati ove godine s obzirom na nove trendove koje su pomalo izmijenile web u posljednjih nekoliko godina - izjavio je povodom suradnje s Tomislav Kotnik, direktor izdavačke kuće VIDI.

Poticaj za daljnji rad

Kreirati pravila za najbolji web u brojnim kategorijama, ali i biti dio stručnog žirija koji će ovaj svojevrsni “hrvatski Oskar za web” dodijeliti u 11. mjesecu ove godine, mogu biti svi web developeri koji svoje znanje, stručnost i volju žele iskoristiti u promociju kvalitetnog hrvatskog weba.

 Tijekom više od jednog desetljeća VIDI WEB TOP 100 natječaji su prepoznali i nagradili brojne projekte koji su danas u Hrvatskoj lideri u svojim nišama, a koji su do prije natječaja VIDI WEB TOP 100 bili nepoznati ili slabo poznati: MojPosao, Coolinarika, Adriatica.net ili PlivaZdravlje samo su neki od primjera kojima je naša nagrada možda bila značajan poticaj i ohrabrenje ljudima koji su radili na tim projektima da kasnije budu poznati i uspješni web portali -  nastavlja Kotnik u svojoj izjavi. (PS/MJ)

 

http://www.webstrategija.com/11/vidi-web-top-100-poziv-2011

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox