Vidi Web Top 100 - Prestižna nagrada zanimljiva liječnicima i ljubiteljima rocka

14/12/2010

Dva dana prije objave dobitnika Vidi Web Top 100 nagrade, kao i e-novation nagrade, nekoliko tema okupira pažnju hrvatske internetske zajednice.

 

exU ILI EU – POZIV NA DISKUSIJU

Ove je godine Vidi Web Top 100 nagrada proširena za pomalo kontroverznu kategoriju exU, u kojoj se nagrađuje najbolja web stranica s područja bivše nam države. Ekonomisti nas upućuju na suradnju sa susjedima i podsjećaju na prednosti većeg tržišta, no mnogima su dojadila balkanska povezivanja, kakva god bila. Ako već ocjenjujemo strance, zašto ne bismo ocjenjivali EU, a ne exU? Pitanje je na mjestu i Vidi poziva hrvatske surfere da se na Vidijevoj Facebook stranici uključe u raspravu. Hoćemo li i u 2011. godini davati exU nagradu? Pomozite nam da odlučimo!

 

INOVATORI SPAŠAVAJU ŽIVOTE

Vijesti iz tehnologije svakodnevno nas informiraju o raznim gadgetima i novotarijama koje izgledaju zgodno, ali ponekad se zapitamo ne bi li inženjeri mogli raditi i na nečemu korisnijem. Na sreću, u nekim tehnološkim granama ta dilema ne postoji – inovacije u zdravstvu spašavaju živote! Zato nam je kao organizatoru e-novation nagrade za najinventivnije hrvatske visokotehnološke proizvode veoma drago da se veliki broj ovogodišnjih prijava za e-novation odnosi na upravo na područje zdravstva. Nekima od tih prijava ocjenjivački žiri dodijelio je i nagrade… Dobitnike ćemo otkriti u četvrtak pa pozivamo liječničku zajednicu da dobro obrati pažnju.

 

GUDAČKI KVARTET SVIRA ROCK

Dodjelu Vidi Web Top 100 nagrada glazbeno će obogatiti kvartet Vidioline, nesvakidašnji gudački ansambl. Ina, Jelena, Nikolina i Amalija četiri su akademske glazbenice koje rade u glazbenim školama i sviraju u klasičnim orkestrima. Iako inače sviraju Mahlera, Haydna i Čajkovskog, ovaj će put guditi nešto žešće – Metallicu, Guns n' Roses i Verve! Predrasuda je da klasični glazbenici slušaju samo klasiku, ove mlade umjetnice u slobodno vrijeme više vole rock zvuk. Nastup na dodjeli nagrada bit će ujedno i praizvedba, jer je Vidi angažirao skladatelja Thomasa Burića da posebno za ovu priliku napravi aranžman nekoliko rock hitova za gudački kvartet. Nastup Vidiolina bit će nakon dodjele dostupan na Vidijevom Youtube kanalu. (PS/MŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox