Volvo Polestar Racing se sprema za novu STCC sezonu

13/04/2011

Ovogodišnja STCC sezona (Scandinavian Touring Car Championship) počinje 23. travnja utrkom u Jylladsringenu u Danskoj, a Volvo Polestar Racing vrši posljednje pripreme za što uspješniji nastup.

 

Sposobniji C30 DRIVe trkač

Volvo Polestar Racing osvojio je prošle godine na STCC prvenstvu pobjedničku titulu u konkurenciji timova, dok je u konkurenciji vozača bio drugi. Ove godine tim je još odlučniji u osvajanju obje titule.

U posljednje dvije sezone osvojili smo četiri od pet mogućih titula, što je izraženo brojkom 80% razlog za zadovoljstvo. Tijekom zime dizajnirali smo novo podvozje, a u vozačkoj postavci imamo i dva višestruka prvaka, tako da nema opravdanja za neuspjeh - ističe Chrystian Dahl, menadžer Volvo Polestar Racing tima.

Visoko motivirani vozači

Novi vozač u ovogodišnjoj sezoni je James Thompson, dvostruki pobjednik u britanskom touring prvenstvu (2002. i 2004.) te europskom touring prvenstvu (2009. i 2010.). Thompson se već udomaćio u novom timu.

Natjecao sam se na BTCC, ETCC i WTCC prvenstvima s nekoliko proizvođača i timova, a impresioniran sam Volvo Polestar Racing ekipom. Primjetna je velika količina samouvjerenosti i znanja. Veselim se novoj sezoni - napominje Thompson.

James Thompson je možda pridošlica u Volvo Polestar Racing timu, ali je itekako poznat timskom kolegi Tommyju Rustadu, STCC prvaku iz 2009. godine. Natjecao sam se s Thompsonom na BTCC prvenstvu, tako da znam njegov kapacitet. Tim je dobio vrhunskog vozača i dobro se osjećam zbog toga. Volvo Polestar Racing je jedini tim u STCC prvenstvu koji konstantno posjeduje tehnologiju, viziju i vozačke kapacitete što omogućavaju da oba vozača pobjeđuju. To je uistinu dobro za nas vozače, ali i najveća snaga tima - ističe Rustad.

Od utrka do kupaca

U Volvu mnogo očekuju od nove sezone i vrlo su zadovoljni suradnjom s Polestarom. U isto vrijeme dok se približava početak STCC sezone Polestar već nastupa u WTCC sezoni, a tu su i dodatni napori da se Polestarove optimizacije pogonskog agregata prenesu na tržište. Ne samo da smo s Polestarom uspjeli razviti uspješan trkaći automobil, već smo uspjeli i unijeti motorsport u poslovanje. Danas ne samo da entuzijastima Volva dajemo razlog za ponos, nego i donosimo nešto opipljivo i posebno u njihove automobile - napominje Derek Crabb, Direktor motorsport odjela pri Volvo Cars korporaciji. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox