NEZAINTERESIRANI PRODAVAČI

17/01/2019

Često se dogodi da tvrtke, u kojima duže vrijeme radi većina zaposlenika, više  ne ulažu u njihov razvoj i edukaciju jer se podrazumijeva da oni „sve znaju“ jer su dovoljno dugo tu.


Ono što jest istina u tom mišljenju, jest da oni znaju sve ono što je stručan dio njihovog posla. No ovdje, najčešće zbog monotonije posla, budu zapostavljanje tzv. „meke vještine“. Drugim riječima, djelatnici se konstantnim ponavljanjem istih i sličnih prodajnih situacija „uljuljkaju“ i počnu posao obavljati rutinski, ponavljajući neke prodajne fraze i opise onog što prodaju potpuno monotono i bez dodatnog aktivnog motiva za prodaju. 

S druge strane, kupac to vidi kao nezainteresiranost, a ponekad i kao bahatost. Potrebno je među djelatnike ponovno uvesti dozu noviteta i novog znanja. Kako bi se kroz nove motivacijske radionice tim što bolje usmjerio prema poboljšanju, svakako bi bilo dobro prethodno napraviti kratko testiranje metodom tajnih kupaca, kako bismo uvidjeli koji je dio prodajnog razgovora najproblematičniji. S druge strane, na isti način će se jasno pokazati i jake strane tima, tako da će se one dodatno kroz radionicu pohvaliti i pojačati.
 

Autor teksta: Sanja Gomuzak

Izvor: Poslovni savjetnik br. 118

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikonu

Privitak: 
PrilogVeličina
PDF icon ps_118_45.pdf151.14 KB
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox