10 savjeta kako NE naljutiti šefa

Često pišemo kakvog bi šefa htjeli zaposlenici htjeli, no ovaj put smo se odlučili za drugačiji pristup i pozabavili se stvarima koje poslodavci mrze kod svojih zaposlenika. Dobra je stvar što većinu stvari možete promijeniti.

 

Kašnjenje
Svakome se može dogoditi, ali ako se ponavlja i pri tome još ne javite da kasnite dovest ćete se u neugodnu situaciju. Redovnim kašnjenjem osigurat  ćete si jedino izlazna vrata.

Manjak inicijative
Šefovi ne vole zaposlenike bez inicijative koji postavljaju hrpu nepotrebnih pitanja. Također, nisu im dragi ni zaposlenici koji odrađuju svoj posao samo da bi se moglo reći da nešto rade jer će ih prve zamijeniti.

Previše inicijative
Sve ima svoju mjeru pa tako nije dobro ako zaposlenici imaju previše inicijative. Previše entuzijazma i ideja šef može shvatiti kao uplitanje u njegov posao jer njegov je zadatak pokretanje stvari. Također, nemojte iznositi ideje osim ako niste sigurni da su odlične.

Bezobrazni komentari
Ogovaranje kolega i previše pričanja znači da očito imate premalo posla ili da ste lijeni i neučinkoviti što je najlakši put do otkaza. Stalno pričanje znači i da vjerojatno ometate druge pa se nemojte iznenaditi ako vas šef zatrpa poslom.

Problem s lojalnošću
Ako radite nekoliko poslova sa strane, vaš poslodavac to može protumačiti kao nedovoljnu lojalnost i fokusiranost. Ili kao znak da se spremate napustiti posao kad već radite sa strane, pa se nemojte iznenaditi ako vas ne uključuje u važne projekte.

Slab interes
S posla odlazite točno u minutu, ne pokazujete interes za posao, na poslovnim sastancima izgledate kao da ćete umrijeti od dosade? Na taj način sigurno nećete doći do promaknuća, a šef će vas prekrižiti s popisa osoba na koje može računati.

Prijateljstvo
S nadređenima ne možete biti prijatelji i ne mora potrebe da šefa maltretirate osobnim pričama, zovete ga na rođendan svoje djece ili mu kupujete osobne stvari.  Na radnom mjestu vi imat jednu ulogu, a vaš šef drugu i ne pokušavajte prijeći granice.

Laganje
Može proći par puta, ali nemojte misliti da je vaš šef najveća naivičina na svijetu te laganjem opravdavati svoj nemar na poslu.

Djetinje ponašanje
Na radnom mjestu od vas se očekuje da budete predani, odgovorni i da savjesno izvršavate svoje obveze. Djetinjastom ponašanju nije mjesto na poslu nego u vrtiću.

Želite šefov posao
Vaši hobiji su odjednom postali šefovi?  Oponašate sve čime se bavi ili se možda žalite nadređenima na njega?  Vrlo je vjerojatno da će vas otkriti i otpustiti. (jk)

 

 

Izvor: www.posao.hr/jutarnji.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox