2. Tjedan restorana u Zagrebu – još bolja jela, još bolja usluga!

 Paralelno s 2. Tjednom restorana, Heraklea, agencija specijalizirana za mystery shopping, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, organizirala je posjete tajnih gostiju restoranima koji su sudjelovali u manifestaciji. U terminu od 28. veljače do 13. ožujka posjećen je ukupno 41 restoran, u kojima je mjerena kvaliteta usluge kod rezervacija, urednosti i čistoće prostora te usluge djelatnike.

 

Kvaliteta i dalje na razini

Nakon što su tajni gosti posjetili restorane i kušali razne ponuđene menije, zaključili su kako je kvaliteta hrane, ali i usluge i dalje na razini, čak i bolje negoli u prethodno održanom Tjednu restorana. Ukupno je bilo poštivano 86,53% očekivanih standarda, što bi značilo da čak manje od petine standarda nije zadovoljeno. Najbolje rezultate ostvarili su upravo djelatnici odnosno usluga koju su pružili, jer u konačnici, sve počinje i završava s osobnim kontaktom.

Prvi i zadnji dojam

I ovog su puta područja za unapređenje zabilježena u nuđenju dodatnog jela i/ili pića te kod poziva na ponovni posjet restoranu koji predstavlja završni dojam. Uz to, kao područje s najviše prostora za unapređenje iskazala se telefonska rezervacija termina, budući da su upravo tu ostvareni najslabiji rezultati, a i kroz taj kontakt ostvaruje se najvažniji – prvi dojam o restoranu.

Dobri, bolji, najbolji

U konačnici, pohvalu za odlično odrađen posao zaslužuju svi restorani koji su sudjelovali u manifestaciji. Omogućili su gostima da za iznos od 100,00 kn okuse odličnu hranu, manifestaciju su iskoristili u svoju marketinšku promociju te zasigurno stekli nove redovne goste. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox