Ako želite dobiti posao, ne postavljajte ovih 10 pitanja

Zvali su vas na razgovor za posao, razgovor je išao dobro, a tada je potencijalni poslodavac pitao da li vas nešto zanima. Ovo je zapravo još jedan test kako bi se vidjelo kako razmišljate i što ste sve spremni napraviti da dobijete posao. Nemojte se zavarati, kriva pitanja mogu vas koštati posla, piše Business.hr.

Moram li raditi prekovremeno?
Ovim pitanjem ostavljate dojam da vam nije previše stalo i da ćete odraditi samo najnužnije. Bolji pristup je da upitate budućeg poslodavca kako izgleda tipičan radni dan, odnosno tjedan.

Za koje praznike se ne radi?
Razgovor o slobodnim danima i blagdanima ostavite za poslije, ako dobijete posao. Dok nemate posao, nema smisla da razgovarate kad možete na odmor, a također ne ostavljate dojam osobe kojoj je previše stalo.

Kad mogu očekivati povišicu?
Još jedno pitanje nakon kojeg možete očekivati samo izlazna vrata jer je o tome bespredmetno razgovarati dok se niste dokazali.

Provodi li tvrtka testiranje na drogu?
Postavljanjem ovog pitanja dali ste potencijalnom poslodavcu povoda da sumnja u vas.

Dobivaju li zaposlenici popuste na proizvode tvrtke?
Ovo pitanje se postavlja kad dobijete posao i tek nakon nekog vremena. Postavljanjem ovog pitanja ostavit ćete dojam osobe koju samo zanima što može dobiti od drugih.

Koliko traje pauza za ručak?
Ako vas brine kad ćete imati slobodno, za koje blagdane tvrtka ne radi i koliko traje pauza, dijagnoza je jasna: niste motivirani i jedino što želite izbjeći je rad.

Čime se tvrtka bavi?
Još jedno od nedopustivih pitanja koje pokazuje da se niste u stanju pripremiti ni za intervjuu što bi svakako trebali napraviti prije odlaska na razgovor.

Postoji li poseban program za roditelje?
Još jedno od pitanje koje je najbolje riješiti kasnije jer ako želite dobiti posao, budućeg šefa morate uvjeriti da će vam posao biti na prvom mjestu.

Čitate li preporuke?
Još jedno od pitanja kojim ćete si umanjiti šanse za dobivanje posla, a zbog ovog pitanja poslodavac bi mogao pomisliti da skrivate nešto, barem hipotetski.

Zašto bih pristati na ovaj posao?
Kad ste na razgovoru za posao niste u poziciji da pregovarate. Ne bi trebali postavljati pitanja već pokazati da ste sposobni i da mogu računati na vas. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox